Results 1 to 4 of 4

Thread: I NEED HELP

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1

    I NEED HELP

    i have to problems i could use some help on....

    1.) a salesperson earns a commission of 5% on all sales between $200 and $600, and 8% on all sales over $600. what is the commission earned in a week in which sales total $800?


    2.) what single discount is the equivalent to two successive dicounts of 10% and 15%?

    A.) 25% B.) 24% C.) 24.5% D.) 23.5% E.) 22%

  2. #2
    Number one kinda seems impossible to solve without knowing the indivudual sales and their amounts... =/
    Since I'm not not sure if I should be giving out math advice, this answer should be checked, but I'm pretty sure that for number two, you would solve it by...
    say you have an item at the mall for $100... take off ten percent, and it's down to 90$ (10% of 100 = 10, 100-10=90) 15% off of 90= 13.5, 90-13.5= 76.5, so 100-76.5 =24.5, and your answer is C... I'm almost positive that's right, but my method might be a little hard to understand, if you want a better explaination, let me know...

  3. #3
    Guest
    commission = 8% of 200 +5% of 400

  4. #4
    Guest
    answer to second part is 23.5%...
    100-76.5 =23.5

    another way to do this is to make the orinal price $x. First discount of 10% leaves you with $0.90x

    Second discount of 15% has this impact = $0.90x times 0.85
    =$0.765x

    Thismeans the item is 76.5% of the original price or a discount of 23.5%

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •