More Trouble with LaTeX

JeffM

Elite Member
Joined
Sep 14, 2012
Messages
3,335
Suddenly, the math tags do not seem to be rendering my LaTeX code.
 

MarkFL

Super Moderator
Staff member
Joined
Nov 24, 2012
Messages
1,552
I'm not able to replicate the issue:

\(\displaystyle x^2+y^2=r^2\)
 

pka

Elite Member
Joined
Jan 29, 2005
Messages
8,102
I too am having a great deal of trouble with LaTeX here. Last evening I had prepared a long bit for a thread on complex numbers. It rendered perfectly in the preview but then it was a total mess when I tried to post it. As I have said, I have used TeX since c.1985 I have to think that the fault is not my coding.
 

MarkFL

Super Moderator
Staff member
Joined
Nov 24, 2012
Messages
1,552
I too am having a great deal of trouble with LaTeX here. Last evening I had prepared a long bit for a thread on complex numbers. It rendered perfectly in the preview but then it was a total mess when I tried to post it. As I have said, I have used TeX since c.1985 I have to think that the fault is not my coding.
Can you post what didn't render correctly?
 

JeffM

Elite Member
Joined
Sep 14, 2012
Messages
3,335
I'm not able to replicate the issue:

\(\displaystyle x^2+y^2=r^2\)
\(\displaystyle \dfrac{1}{5} + \left \{\dfrac{1}{7} \times \left ( 1 - \dfrac{1}{5} \right ) \right \} \)

This was not rendering in the Arithmetic forum. I'll try again.
 

mmm4444bot

Super Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,273
I had an issue last night, also. I had used LaTeX to insert an arrow, and I wanted it to appear larger. I highlighted the entire code (including tags) and increased the size. The arrow looked nice and big in preview, but it wouldn't post that way. I made a few attempts at altering the size, but no success upon posting.

Now, I just checked that post, and I see that the same size code on LaTeX which failed last night is rendering properly this morning.

Ted had logged in and out a few times, yesterday. He may be fiddling with stuff.

😎
 

Ted

Administrator
Staff member
Joined
Dec 21, 2002
Messages
349
Ted had logged in and out a few times, yesterday. He may be fiddling with stuff.

😎
Wasn't me..........
There's really nothing complex about the LaTeX handling on this site, and it's essentially the same as the old site. It's just taking your raw input between TEX or MATH bbcodes and sending it over to MathJax to render. I would like to resolve the problem but it seems very intermittent and non-deterministic?
 

MarkFL

Super Moderator
Staff member
Joined
Nov 24, 2012
Messages
1,552
Wasn't me..........
There's really nothing complex about the LaTeX handling on this site, and it's essentially the same as the old site. It's just taking your raw input between TEX or MATH bbcodes and sending it over to MathJax to render. I would like to resolve the problem but it seems very intermittent and non-deterministic?
This only instance of the markup not rendering that I've seen and was able to fix was caused by an embedded strikeout BBCode in the markup.
 

MarkFL

Super Moderator
Staff member
Joined
Nov 24, 2012
Messages
1,552
If anyone has LaTeX that doesn't render correctly, please post it in this thread, and I will take a look at it to try to diagnose the issue.
 

mmm4444bot

Super Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,273
… an embedded strikeout BBCode in the markup.
That made me think of another tip to post, in the Xenforo features thread.

Yeah, intermittent issues are a source of consternation.

😎
 
Top